Kulturarv fra FORDUMS TID 

Sula fyr

Fyrlykter er et sterkt undervurdert kapittel av vår kulturarv. 
Derfor ønsker vi i Crazy Coyote Events å kunne tilby våre kunder en meget eksotisk og givende opplevelse ved å enten dra på dagsturer eller lengre overnattingsturer ut til de mange fyrlyktene som ligger i vårt nærområde.

Vi ønsker å trekke frem et par av de som vi allerede har besøkt og overnattet ved. Det er Halten, Sula, Kjeungskjær og Terningen fyr som hver og en har sin særegne karakteristikk.

Periode:                Hele året
Varighet:               4-5 timer og opptil flere dager
Antall deltakere:   På forespørsel

For en opplevelse utenom det vanlig, send oss en forespørsel ved å trykke på linken nedenfor.

 

Halten fyr

Halten fyr i solnedgang

Halten fyr ble etablert i 1875, og er del av "fyrkjeden" Sula, Vingleia, Finnvær og Halten fyr på Sør-Trøndelagskysten.

Fyrstasjonen ligger på Reinsøya, og domineres av det 29,5 m høye steintårnet som ble flyttet fra Lista fyrstasjon. Lampen har en lysstyrke på 1 080 000 candela og har en lysvidde på 17,5 nautiske mil.Mye av originalt interiør og eksteriør er bevart på fyret. Fyret er fullt automatisert og ble først avbemannet i 2005.

Fyret er fredet etter lov om kulturminner,
og ligger også innenfor Froan naturreservat.

 

Kjeungskjær fyr

Kjeungskjær fyr

Kjeungskjær fyr ble første gang tent 20.September 1880 og er et led fyr som ligger på et lite skjær i Bjugnfjorden cirka 3 km fra Uthaug i Ørland kommune i Sør-Trøndelag.

Fyret er et 20,6 meter høyt åttekantet steintårn. Lykten er plassert på taket, og fyrtårnet ble forhøyet i 1906 da det fikk sin nåværende form. Naustet står tett inntil tårnet. Interiøret i fyret er bevart og inkluderer en leilighet med seks sovekabiner. Den originale, franske optikken er i funksjon. En støpt vei og bro går utover sjøen til landingen.

Fyret ligger i et fuglelivsfredet område.

 

Terningen fyr

Terningen fyr

Terningen fyrstasjon er et led fyr som ligger i Trondheimsleia på ei øy mellom fastlandet og Hitra ved innløpet til Hemnfjorden i HitraSør-Trøndelag.

Fyret står om lag 1,2 km sørvest for Jøsnøya. Fyrstasjonen ble opprettet i 1833. Fyret består av et tolv meter høyt betongtårn og har en lyshøyde på 17,8 meter over havet. Dette gir en lysvidde på 13,4 nautiske mil. Fyret ble avfolket og automatisert i 1991.